onsdag, juni 22, 2011

Flower Soft!

Det här är ett nytt material för mig! Jag gjorde småkort med olika motiv av stämplar från Slöjd Detaljer, finns många fina att välja mellan i butiken, och helt plötsligt blev det ett kort av det hela! Så kan det gå! Kortbasen är grönt handgjort papper som finns i både kort och kuvert. Det är lite grövre struktur så det var lite spännande att stämpla direkt på pappret. 

På kuvertet har jag stämplat med Versa Mark, en embossingdyna och sedan clear embossingpulver på direkt för att få fram den där ton i ton effekten. Det känns lite mer arbetat om även kuvertet är dekorerat, trots att det är så enkelt! I hörnen på kortet har jag gjort egna halvpärlor med Perle Pen, en fantastisk produkt med "pärlor på tub". Man bara trycker ut lämplig mängd där man vill ha det och låter det torka. Det gjorde inte jag, råkade pilla på kortet innan pärlorna var torra så det blev lite smetigt... Äh, det ska ju synas att det är handgjort, eller hur?!

Här ser man tydligt hur fluffigt det blir med Flower Soft. Man duttar på lim där man vill ha det och sedan strör man på FS och duttar lätt på ytan så det fastnar. Häll bort överflödet och låt torka... Jag kom på i efterhand att jag kanske skulle stämplat och distressat allt innan jag limmade på FS men det gick ju bra ändå! Men det är ju ett hett tips till er andra...

Insidan fick prydas av flygfän i somriga färger, stämplat med Distress Ink dynor. Blomman till höger är, precis som på kuvertet, stämplad med Versa Mark och embossad.

De vackra spetsen har min mamma virkat en gång i tiden men det finns många fina spetsar i butiken som kan användas på samma sätt... Övrig material hittar ni hos Stina! 

Ha en underbar Midsommar helg!!! Kram/Terés

3 kommentarer:

Ann-Charlotte's blogg sa...

Ååh så läckert grönt kort, snyggt handgjort papper och jätte läckert med flower soft!
Kram

Pippin sa...

Jättesnyggt kort! Så fint med flower soft.
Kram

Petra sa...

Läckert, härliga färger.