lördag, maj 28, 2011

Teknikalbum....

Idag hade vi pysselträff i butiken och jag gjorde några sidor och omslaget till ett minialbum. Här kommer en hel drös med bilder på det och lite förklaringar också. På måndag ska jag fortsätta att göra sidor till det men redan nu finns det i butiken för alla att se. Jag har en känsla av att det kommer fyllas på lite titt som tätt!

Framsidan: Jag har klätt en kartongbit med papper från Tim Holtz Lost and Found paper stack.  Blomman är gjord av Kraft Glassine , ett nytt papper som påminner mycket om smörpapper fast ändå inte... Den är utstansad med Tattered Florals och sedan förgade jag in den med Distress Stains Fired Brick och Forest Moss. Hjärtat med krona och vingar är en Sizzix stans som heter Heart Wings. De har jag målat med Crackle Paint Tattered Rose och Peeled Paint. Kanterna är distressade med DI Vintage Photo och jag har bundit albumet med en Bind-it-all... 

På den här sidan har jag gjort tekniken Skrynkelfri distress som går ut på att man stämplar ut färg från dynan direkt på ett evighets bakplåtspapper eller likn, och sprayar på rejält med vatten, lägg sedan pappret i färgen och dutta tills du är nöjd. Torka med fön och dutta på mer färg om du vill... Det blir som en vattenfärgsbakgrund med den här tekniken! Sen har jag stämplat ett kollage på det med stämplar från Pink Payslee. 

Jag målade hela tagen med Distress Stains Spun Sugar och stämplade sedan med clear stamps från samma set som ovan.

Den stora vita stämpeln till höger är stämplad med vit akrylfärg. Det funkar som en sk resist, vilket betyder att distresserna inte fastnar på färgen utan kan torkas av med en fuktig trasa när man har färgat in resten. Det samma gäller luftballongen som jag har embossat med clear embossingpulver. Stämplarna kommer från ett set från Inkadinkadoo.

Åter igen har jag använt Distress Stains men den här gången blandade jag olika färger. När jag skulle stämpla så tappade jag stämpeln som inte satt så bra på akrylblocket och då var det liksom redan för sent så jag struntade i det och embossade med vitt embossingpulver ändå! Jag tycker inte det blev så tokigt ändå faktiskt...

När jag hade torrembossat så drog jag försiktigt med en embossingdyna över tagen så alla upphöjda punkter skulle bli blöta och sedan på med Distress Embossingpulver Vintage Photo. Efter det så distressade jag med Aged Mahogany och Vintage Photo.

Det här var lite kul att göra! Jag stämplade direkt på pappret med stämpeldynan... Sedan sprayade jag med vatten för att få färgerna att bli lite klarare. När färgen hade flutit ut lagom så stoppade jag processen genom att värma med fönen.  

Skrynklad distress! Man knöcklar ihop pappret och sedan drar man med dynan över vecken... Här har jag använt två färger. Weathered Wood och Wild Honey. Samma procedur igen med vattenspray och embossingfönen. 

Här har jag färgat in embossingfoldern innan jag la dit pappret med Walnut Stain och sedan på med Vintage Photo. Det är en himla rolig och enkel teknik som ser mycket mer avancerad ut än det är. Kom ihåg att skölja av embossingfoldern efteråt bara så det inte finns rester kvar som kan missfärga något som inte ska va det!

Samma teknik som ovan, bara för att det var så kul... Black Soot, Old Paper och Pumice Stone är färgerna jag har använt här.

Visst är det grymt snygga papper!!!
Jag hoppas att ni blev något klokare av min förklaring... Kom gärna på  måndag, då jag visar ännu mer tekniker!

Kramar från Terés

5 kommentarer:

Mikaela sa...

vilket roligt inpirationsalbum!! man kan och lär sig så många tekniker att några faller bort. Detta är ju ett smart sätt att bibehålla dem!!!!

Anonym sa...

Så duktig du är.Häls. Stråkeved.

Stephi sa...

vilket härligt album, med så mycket olika tekniker, gillas mycket :-)

Hegu sa...

Men åååhhh...precis så här har jag gått och funderat på att göra!!:) Jag har länge tänkt att jag skulle vilja göra ett minialbum som visar olika tekniker med beskrivningar på baksidan. Nu blev jag sååå sugen på att härma dig med olika tags...det får nog bli ett projekt för varma sommarkvällar...

Tusen tack för inspirationen! Jag ser fram emot att se fler tags du gjort...

Kram
Helen

Annelie sa...

Superläckert teknikalbum!!
Kul idé :)