tisdag, maj 31, 2011

Fler sidor...

Igår kväll satt jag i butiken och gjorde fler sidor till albumet... Här kommer de!

Först färgade jag in hela tagen med Distress Stains Walnut Stain... Lät det torka (med embossingfönen såklart, otålig som jag är) och stämplade sedan växterna med en distress dyna. Sedan gick jag lös med Perfect Pearl Guld. Stämplade sedan fjärilen och gnuggade på vit Perfect Pearl på den. Ni ska se vad det skimrar fint, svårt att fånga på bild iaf.

Här har jag använt Perfect Pearl Mist. Den vita, alltså Pearl... För att den skulle komma till sin rätt la jag en klockmasken svart tag istället för det vanliga vita. Det blev urläckert! 

Givetvis var jag tvungen att testa misten på ljust underlag oxå. Inte lika effektfullt men himla fint ändå!

Det här kallas Distressruta! Jag har rivit bitar ur ett kopieringspapper och tejpat fast på en tom tag. Distressade med blått och dessutom tejpade jag fast en liten rund bit som fick bli måne/sol. Sedan stämplade jag lite växter som förgrund.

Det här blev en läcker effekt... Först färgade jag in hela tagen med blått... Embossade med clear, fast knackade bort det mesta innan jag slog på fönen. Efter det distressade jag överallt med Vintage photo... Det blåa som har embossingpulver på sig lyser igenom det bruna! Det kallas tydligen Rost effekt..

Vattenstämpel. Först distressade jag med olika färger, sen stämplade jag med en vattensprayad stämpel på det. Eftersom Distress Ink är vattenbaserat så lyfter man bort färg när man gör så. Jag baddade bort det överflödiga vattnet med min trasa. Det räckte inte med stämpeln utan jag droppade lite större vattendroppar och sprayade också på lite mindre efter det. Sen av nån outgrundlig anledning stämplade jag klockan med vingar oxå, totalt onödigt... Men som jag alltid säger: det ska va så!

Det här är en negativ distressruta. Jag stansnade ut en scallop cirkel och tejpade på innan jag distressade med två olika färger. Ljusare längst in och mörkare mot kanterna... Det är ett enkelt sätt att rama in en text eller motivstämpel på!
Det var allt för den här gången! Vi får se när det kommer mer... Man vet aldrig! 

Ha det bäst! Kram från Terés

4 kommentarer:

Sandra sa...

Jättehäftigt med alla olika tekniker!!
Tack för att du delar med dig! :)

Ha det gott!

Ywonne sa...

Hm... oj, vad mycket fint... och tips...man blir alldeles snurrig *S*
Det här inlägget ska jag lägga till i min länksamling...

Tjingeling

Hegu sa...

Alla tags är sååå läckra!:)

NHL sa...

Håller med Ywonne: detta ska bookmarkas! Tack!