onsdag, juli 14, 2010

En dag på loppis

I tisdags for jag och Michael till Limmared, lite sådär på vinst och förlust. Jag hade hört att det fanns en loppis där som heter "Återbruk", men jag visste inte riktigt när de hade öppet. Väl framme såg vi att turen var med oss - öppet på tisdagar från kl. 13.00. Nu var klockan 12.30, vad ska man då göra i en halvtimme? Tog en tur inåt stan då Michael fick syn på ett skyltfönster med fina saker. Det var en auktionsfirma som också hade en antikaffär, och den öppnade 14.00! Lunchen på Limmareds värdshus fick vänta, hungern skrek i kroppen - men nu var det ju dags för: LOPPIS!!!!

Hujedamej vad vi handlade, det ena finare än det andra!

Bland annat hittade vi en servis som vi båda gillade. 47 delar till ett mycket bra pris :-) Äntligen kan vi duka fint och enhetligt! Duken är egentligen ett överkast som vi fyndade på loppisen.
Michael såg detta fina ställ och köpte det direkt! Sååå sött - nu ska vi bara fylla det med salt och peppar, lite olivolja och lite vinäger. I mittenburken kanske lite salladskrydda?
Så fin såskopp!
Kan knappt bärga mig tills jag får äta på min nya servis :-)
Kokt nypotatis med lite persilja på - visst ser man det framför sig :-)
Små fat och skålar - oemotståndliga om man heter Stina :-)
Små kaffekoppar som passar perfekt till servisen.
Jag älskar fat - speciellt de som man kan lägga godsaker på!
Min älskling såg att jag föll handlöst för de här två ljusmanschetterna med kristaller. Men de satt på två ljusstakar som inte alls var så vackra. Omtänksam som han är så gjorde han en deal med ägaren till antikaffären - vi köpte servisen om manschetterna följde med. Och kan ni tänka er - vi fick dem på köpet!
Denna söta hittade vi på loppisen, perfekt att ha på altanen och kunna lägga i lite filmer och tidningar. Efter allt detta handlande var det så äntligen dags för lite mat! Limmareds värdshus är berömt för sin schnitzel - så Michael tog en stor sådan, jag tog dagens som var stekt fläsk med löksås och raggmunk. Så gott alltihop! Efterrätten tog vi på Hofsnäs där jag såg en kändis ;-) Fast Michael visste inte alls vem det var... Tyvärr blåste det mycket - så vi ville inte bada. Nöjda och glada for vi hemåt - kastade oss i soffan på altanen... Man blir ju trööött av att shoppa ;-) I morgon bär det av till Småland. Vi behöver fylla på förråden i Marieholm där de just nu har marknad med en massa utställare. Det blir nog snart ett inlägg med bilder därifrån!
Sommarhälsningar från Stina

5 kommentarer:

Arja sa...

Hej vännen! Men, vad ni hittade mycket fina saker. Och det kan jag tänka mig att mannen din prutade hahahaaa. Och bordet till altanen, det är bara sååååå fiiiiint.
kram kram

Carina sa...

Hej!
Servisen är supersöt och kryddstället likaså.Ni gjorde verkligen fynd.Visst är det kul på loppis och auktioner och får man det man vill ha så är det 100%.

Kraam i sommarvärmen och hälsa barnen!

Carina

AnnBri´s sa...

Hej Stina
Vilka fina saker du fyndat hoppas allt är bra med dig och att du har en skön semester. Jag får vänta några veckor till. Vi kommer att åka till mässan från onsdag till fredag. Jag är bjuden på bröllop på lördagen. Vilka dagar åker ni på mässan? Vi har bokat rum på Scandic hotel vid Kungens Kurva. Ha det bra och njut i solen
Kram Annica.
Hälsa till Malin

Victoria sa...

Härliga, vackra saker....jag föll allra mest för det lilla vita bordet. Rarast i stan!

Ha det så gott - vi ses!

Kramkramkram

Anonym sa...

Det ska bli roligt äta på den nya servisen,den ser jättfin ut, Vi är så glada för regnet som komså fint idag,nu grönskar det i grönsksland och blommorna piggnar till.Häls.Stråkeved.